Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania a pus mâna pe documente secrete ale separatiștilor ruși din Ucraina

sua ucraina rusia

Ucraina trece prin grave probleme. Crimeea a fost anexată Rusiei, iar separatiştii proruşi vor să "rupă" în continuare din Ucraina. Aceştia au fost devoalaţi. S-a publicat dovada legăturii clare dintre ei şi Kremlin. Militanții pro-rusi desfășoară o campanie de propagandă împotriva autorităților de la Kiev și a Occidentului, în baza indicațiilor sosite de la consultanții din Moscova. Informatia poate fi probata de jurnalistii de la Die Zeit și canalul de televiziune ZDF, care au intrat in posesia corespondenței dintre propagandistii separatistilor si cei de la centru, din Kremlin.

Citeşte şi: Victor Ponta: 'Pe Alina Gorghiu poate să o ia mâine'

Scurgerea de informatii contine aproximativ 11 GB de fisiere si provine din sistemul informatic al „Ministerului Informațiilor” din asa-zisa Republica Populara Donetk. Mentorii de la Moscova, care dirijeaza războiul de propagandă, se pare că sunt fie reprezentanți ai cercurilor apropiate de Kremlin, fie direct de la administrația lui Putin, care a negat întotdeauna orice fel de influență a Moscovei asupra separatistilor din Ucraina de Est.

Vezi şi: Victor Ponta, mesaj ciudat: 'O să îi vină rândul şi lui Iohannis'

Publicația germană susține că deține 41 de pagini scrise de consilierii ruși de la Moscova, continand detaliile strategiei după care mass-media controlata de militanții separatisti ar trebui să discrediteze autoritățile de la Kiev și să denunțe SUA „ca instigator al conflictului din Ucraina”. În plus, mentorii de la Kremlin insista ca cei din ”teritoriu” să creeze grupuri puternice de comentatori, care sa fie angajati în postarea de comentarii pro-ruse în retelele sociale, mai ales pe Facebook. Activitatea acestor grupuri trebuie sa creeze impresia că opiniile exprimate reprezinta parerea majoritatii.

Citeşte şi: VIDEO Liviu Dragnea a fost întrebat dacă îl suspendă pe Klaus Iohannis: 'Poate se autosuspendă'

Din „dosarului de la Donetk” reiese că jurnaliștii critici trebuie să se aștepte la persecuții. De exemplu, militanții monitorizează regulat mass-media internaționala și alcatuiesc propriile liste negre – au fost inclusi, de exemplu, reporterii agențiiilor de știri Reuters și Associated Press, conform timpul.md.

Citeşte şi: Gabriel Cotabiţă a dat lovitura: A 'driblat' miraculos moartea, acum s-a însurat / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.