Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania: AfD cere repatrierea a 500.000 de refugiați

refugiati

Partidul de extrema dreaptă Alternativa pentru Germania (AFD) a pledat joi pentru repatrierea a jumătate de milion de refugiaţi sirieni care trăiesc în Germania, apreciind că războiul din Siria este aproape de sfârşit şi reamintind că preşedintele Bashar al-Assad i-a chemat pe sirienii fugiţi din ţară să se întoarcă acasă, relatează Reuters, scrie agerpres.ro

Propunerea făcută de AfD este prima de când acest partid a intrat în Bundestag în urma alegerilor parlamentare din 24 septembrie. 

Armata siriană şi-a declarat joi victoria în războiul împotriva grupării jihadiste Statul Islamic, anunţând că a preluat controlul asupra Abu Kamal, ultimul oraş ocupat de militanţii islamişti, marcând astfel încheierea a trei ani de dominaţie a grupării în regiune. 

Totuşi, luptele continuă în numeroase regiuni, în contextul în care milioane de oameni au fost ucişi sau forţaţi să-şi părăsească casele, fugind în ţările vecine sau în Europa, în urma acestui război civil complex, potrivit ONU. 

Deşi AfD este al treilea partid în camera inferioară a parlamentului german, propunerea sa nu are nicio şansă să fie acceptată de partidele tradiţionale, inclusiv conservatorii din CDU/CSU (Uniunea Creştin-Democrată şi Uniunea Creştin-Socială), care refuză să conlucreze cu partidul de extrema dreaptă. 

În propunerea sa, AfD sugerează că noul guvern german trebuie să înceapă imediat discuţiile cu autorităţile siriene pentru a ajunge la un acord pentru repatrierea refugiaţilor. "Acest acord trebuie să garanteze că persoanele repatriate sunt acceptate în Siria şi instalate numai în zone sigure", declară AfD într-un comunicat, adăugând că Damascul trebuie să se angajeze să nu persecute cetăţeni care au fugit pentru a nu fi recrutaţi în armată. 

Comunicatul, semnat de doi lideri ai partidului - Alexander Gauland şi Alice Weidel - mai adaugă că regimul sirian trebuie să conlucreze cu Germania în finanţarea repatrierilor, care, potrivit AfD, ar trebui să fie gratuită pentru refugiaţii individuali. 

Verzii, care negociază participarea la viitoarea coaliţie de guvernământ condusă de cancelarul Angela Merkel, consideră că propunerea AfD arată că acest partid este "iresponsabil, inuman şi crud". 

De la începutul anului, 156.000 de persoane au cerut azil în Germania. În mai mult de 25% din cazuri a fost vorba de sirieni, potrivit datelor statistice publicate joi de către Ministerul de Interne al Germaniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.