Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania anunță și ea că pandemia a fost 'ucisă' de vaccin: Vom avea o 'vară bună'

smartradio.ro
vaccin covid

Ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, s-a declarat vineri optimist cu privire la vara care vine, dar cu condiţia ca scăderea numărului de noi cazuri de COVID-19 să continue şi vaccinarea să avanseze, avertizând totodată asupra riscului real al aducerii unor noi infecţii şi variante de coronavirus în ţară după revenirea din vacanţele în străinătate, relatează agenţia EFE.

''Scăderea incidenţei şi o creştere a ritmului vaccinărilor sunt o combinaţie bună. Dacă o menţinem până la sfârşitului lui iunie, atunci am putea avea o vară bună'', a spus Spahn în timpul unei vizite la un centru de aprovizionare cu materiale sanitare, scrie agerpres.ro.

Vineri a fost în Germania prima zi în care rata noilor cazuri de COVID-19 din ultimele şapte zile a coborât sub 100 la 100.000 de locuitori, iar scăderea incidenţei în ultimele 2-3 săptămâni dă ''speranţe'' şi ''încredere'', dar cum vor fi lunile iulie şi august ''se decide în următoarele şase săptămâni'', a atenţionat oficialul german.

El a spus că înţelege dorinţa multora de a-şi planifica vacanţe, dar a amintit că încă suntem în mijlocul unei pandemii, iar dacă cei care revin din vacanţele petrecute în străinătate aduc virusul în Germania, la final verii ne vom regăsi ''cu aceeaşi problemă ca anul trecut'', adică o nouă creştere a infectărilor.

Ministrul german al sănătăţii a amintit de asemenea că ţara sa menţine recomandarea evitării oricărei călătorii neesenţiale, recunoscând însă că această poziţie s-ar putea schimba odată cu venirea verii dacă se menţine tendinţa descrescătoare a îmbolnăvirilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.