Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania ar putea prelungi abonamentele de nouă euro pe lună la transportul public

Tagesspiegel
Olaf Scholz

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a apreciat că abonamentul de nouă euro pe lună la transportul public, pe care Guvernul l-a introdus pentru a ajuta la compensarea creşterii inflaţiei, este "un mare succes" şi a cerut menţinerea programului, transmite Reuters.

Germania a redus preţul abonamentelor pentru călătoriile cu trenurile regionale, autobuzul şi metroul în lunile iunie, iulie şi august, până la minimumul istoric de nouă euro pe lună, în încercarea de a economisi combustibil şi a urgenta decarbonizarea, potrivit Agerpres.

Abonamentul de nouă euro i-a ajutat pe cetăţeni, în condiţiile în care în Berlin taxa lunară pentru transportul public era de 86 de euro.

Mulţi cetăţeni au cerut prelungirea abonamentului de nouă euro pe lună la transportul public dar ministrul de Finanţe, Christian Lindner, a declarat că măsura ar costa Germania 14 miliarde de euro pe an, bani care nu ar mai fi disponibili pentru investiţii, de exemplu în educaţie.

Succesul abonamentului de nouă euro a arătat că mulţi cetăţeni vor un sistem simplificat pentru transportul public, a declarat Scholz.

Ministrul Transporturilor, Volker Wissing, va analiza, împreună cu autorităţile din cele 16 landuri germane, responsabile pentru transportul local, cum ar putea fi îmbunătăţit "confortul, uşurinţa utilizării şi, poate, accesibilitatea" în transportul public, a anunţat cancelarul Germaniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.