Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania are o mare problemă: Numărul militarilor s-a redus dramatic, în vreme ce ministrul Apărării cere revenirea la stagiul militar obligatoriu

General History
armata germania

Numărul militarilor din armata germană s-a redus la 181.500, în pofida eforturilor guvernului de a creşte efectivele armatei, a declarat vineri Ministerul Apărării german pentru dpa.

Astfel, la sfârşitul anului trecut, numărul militarilor de carieră şi cu contract temporar din Bundeswehr, precum şi al voluntarilor din serviciul militar, s-a redus cu 1.500 faţă de anul precedent.

La sfârşitul anului 2022, Bundeswehr avea 183.050 de militari.

Scopul principal al Bundeswehr este şi rămâne consolidarea pregătirii personalului, a declarat o purtătoare de cuvânt a armatei germane.

"Avem nevoie de bărbaţi şi femei calificaţi şi pregătiţi operaţional disponibili într-un număr suficient pentru sarcinile şi misiunile care urmează", a mai spus ea, potrivit Agerpres.

E o problemă de personal în toată Germania

Efectele din ce în ce mai vizibile ale schimbărilor demografice şi sociale devin evidente în practic toate profesiile şi domeniile, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Ea a explicat că Bundeswehr trebuie să concureze cu sectorul privat pentru candidaţii la locurile de muncă, în condiţiile în care angajatorii se confruntă cu o lipsă de personal calificat în Germania.

Un "pachet de măsuri şi iniţiative" a fost introdus cu scopul de a creşte atractivitatea, de a acţiona mai flexibil şi de a reacţiona mai rapid, a remarcat ea.

Scopul declarat al Germaniei este ca armata să-şi mărească efectivele pentru a ajunge la 203.000 de militari până în 2031.

Pe fondul scăderii efectivelor, a existat şi o dezbatere recentă cu privire la reintroducerea recrutării obligatorii sau a recrutării de militari care nu sunt cetăţeni germani.

În Germania, recrutarea a fost suspendată, dar nu desfiinţată, în 2011, după ce a fost în vigoare timp de 55 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.