Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania avertizează Rusia că este gata de război

www.kremlin.ru
Putin

Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, a asigurat, miercuri, statele baltice de sprijinul Berlinului în faţa unei posibile ameninţări din partea Moscovei, transmite dpa.

NATO va "proteja fiecare colţ de teritoriu, împreună", a afirmat Baerbock după o întâlnire cu omologul său leton, Edgars Rinkevics, în capitala letonă Riga.

Ca aliaţi NATO, Letonia, Estonia şi Lituania se pot "bizui 100% pe Germania", a subliniat ea, scrie agerpres.ro.

"Siguranţa Europei şi a noastră a tuturor este legată inseparabil de securitatea statelor baltice", a adăugat şefa diplomaţiei germane, care a început miercuri un turneu de trei zile în republicile baltice ex-sovietice - Letonia, Estonia şi Lituania.

În ce-l priveşte, omologul său leton, care a criticat lentoarea livrărilor germane de arme pentru Ucraina, a subliniat că "Germania este un partener de încredere", referindu-se la rolul trupelor germane în grupul de luptă al NATO din Lituania.

Şefa diplomaţiei germane a mai afirmat la Riga că Berlinul este pregătit să sprijine militar Ucraina pe termen mediu şi lung, "atât în următoarele trei luni, cât şi în următorii trei ani".

Ea a menţionat şi că livrarea de armament mai greu cum sunt tancurile "nu reprezintă un tabu, deşi aşa pare uneori în dezbaterile din Germania".

Berlinul a stabilit deja cu alte state din NATO şi G7 ca, dacă acestea trimit rapid Ucrainei arme mai vechi, Germania le va înlocui cu arme de producţie germană, a amintit Baerbock.

Ministrul german de externe a evocat pe de altă parte o anume "manie naţionalistă" care se instalează în Rusia şi creează tensiuni în societatea germană, dar şi în Letonia. "Nu vom permite ca societăţile noastre să fie divizate", a asigurat ea, adăugând, referitor la un posibil embargo asupra importurilor de combustibil fosil rusesc, că Germania face "eforturi uriaşe pentru a depăşi dependenţa fatală de energia rusă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.