Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania blochează două grupări care ar avea legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan, grupare interzisă în Turcia și Germania

Focus
turcia, PKK

Ministrul de Interne german, Horst Seehofer, a anunţat marţi interzicerea a două grupări despre care el a afirmat că fac parte din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), interzis în Turcia, relatează agenţia dpa, informează Agerpres.

Citește și: Erdogan nu uită și nu iartă. Arestări în masă în Turcia: aproape 80.000 de oameni încarcerați, suspectați de legături cu clericul Gulen

Interzicerea celor două grupări - cunoscute ca fiind 'Mezopotamien Verlag und Vertrieb' şi 'MIR Multimedia' - a fost anunţată la doar câteva ore după ce autorităţile germane au efectuat razii la sediile lor aflate în landurile Renania de Nord-Westfalia şi Saxonia Inferioară.

Potrivit ministrului, grupările se prezentau drept companii de publicitate, dar operaţiunile lor serveau doar la susţinerea structurii organizatorice a PKK.

Din 1993, PKK este ilegal în Germania, unde există circa trei milioane de persoane cu origini turceşti şi un mare număr dintre ele sunt kurzi.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a criticat în mod repetat Germania că nu depune eforturi mai eficiente împotriva PKK şi a mişcării lui Fethullah Gulen, un cleric islamic care trăieşte în SUA şi pe care Ankara îl acuză de orchestrarea tentativei eşuate de puci din 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.