Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania blochează livrarea de rachete de croazieră Taurus către Ucraina: Scholz scoate la înaintare opoziția populației!

sandiegouniontribune.com
Olaf Scholz

Marea majoritate a cetăţenilor germani susţin decizia cancelarului Olaf Scholz de a nu furniza Ucrainei rachete de croazieră Taurus cu rază lungă de acţiune, potrivit unui nou sondaj publicat miercuri şi realizat de institutul YouGov pentru dpa.

Doar 28% dintre persoanele chestionate s-au arătat în favoarea livrării de rachete Taurus, care au o rază de acţiune de 500 de kilometri, pentru apărarea Ucrainei împotriva Rusiei. Circa 58% s-au declarat împotriva furnizării sistemului de arme către Kiev. Mai mult de jumătate dintre cei 58%, adică 31% dintre respondenţi, au respins în principiu orice sprijin pentru Ucraina cu arme germane. Circa 14% nu au avut nicio opinie.

Sondajul YouGov a fost realizat în rândul a 2.169 de germani cu drept de vot, în perioada 1-5 martie.

Şeful guvernului de la Berlin a blocat luni întregi livrarea de rachete de croazieră Taurus pentru Ucraina, de teamă că ar putea fi folosite pentru a lovi ţinte din Rusia, provocând escaladarea conflictului. Poziţia lui Scholz a atins un punct sensibil în rândul populaţiei. Potrivit sondajului, opoziţia în rândul populaţiei faţă de livrarea de rachete Taurus a crescut în ultimele săptămâni. La începutul lunii februarie, 31% dintre germani se declarau în favoarea livrării şi doar 49% erau împotrivă.

Cu toate acestea, opinia în rândul cetăţenilor din Germania contrazice opinia predominantă din Bundestag.

În plus faţă de partidele de coaliţie Verzii şi Partidul Liber Democrat (FDP), opoziţia conservatoare reprezentată de Uniunea Creştin Democrată (CDU) şi Uniunea Creştin-Socială (CSU) se pronunţă în favoarea livrării de rachete Taurus către Ucraina.

Potrivit sondajului, germanii sunt împărţiţi cu privire la întrebarea în ce măsură Ucraina ar trebui sprijinită cu arme.

Circa 43% susţin că au fost livrate prea multe arme în Ucraina de la invazia rusă în urmă cu peste doi ani. Alţi 43% sunt de părere că fie cantitatea de arme livrată ca ajutor este cea corectă (22%), fie nu este suficientă (21%).

Germania este al doilea cel mai mare furnizor de arme către Ucraina după SUA. După începerea invaziei ruse pe 24 februarie 2022, armament în valoare de 28 de miliarde de euro a fost livrat sau promis de Germania pentru Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.