Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania CALCĂ pedala vaccinării și SFIDEAZĂ UE: discuții cu Rusia pentru achiziționarea vaccinului Sputnik V

Sputnik News
sputnik 5 vaccin

Ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, a anunţat joi că ţara sa va începe discuţii cu Rusia în vederea eventualei achiziţii de doze de vaccin Sputnik V, în caz de aprobare a acestuia de către Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), transmite AFP.

'Am explicat în numele Germaniei, la Consiliul miniştrilor sănătăţii din UE, că noi vom discuta de manieră bilaterală cu Rusia, mai întâi pentru a şti când şi ce cantităţi ar putea fi livrate', a declarat Spahn la postul de radio regional WDR.

El a explicat că decizia a fost luată după ce Comisia Europeană a anunţat că nu va negocia în numele Celor 27 cumpărarea acestui vaccin, contrar modului în care a procedat în cazul altor vaccinuri împotriva COVID-19, conform Agerpres.

Citește și: CIRC MONSTRU în Australia, din cauza acuzațiilor de hărțuire sexuală din Parlament: aleșii NU vor mai avea imunitate pentru acestea

'Livrările ar urma să intervină în următoarele de la două până la patru, cinci luni pentru a face cu adevărat o diferenţă faţă de situaţia noastră actuală' în ce priveşte numărul de vaccinări, a precizat Spahn, criticat pentru întârzierile în campanie de imunizare.

'Altfel, vom avea, într-o manieră sau alta, cantităţi de vaccin mai mult decât suficiente', a adăugat el.

În lipsa capacităţii de a produce suficiente doze şi dorind să acorde prioritate populaţiei proprii, Rusia nu a expediat până acum în străinătate decât cantităţi reduse din vaccinul Sputnik V.

Bavaria, cel mai mare land german, a anunţat miercuri că va negocia un 'contract preliminar' în vederea achiziţiei de 2,5 milioane de doze de vaccin Sputnik V, sub rezerva aprobării acestuia de către EMA, agenţie care nu a fixat un termen pentru decizia sa.

Autorităţile germane, extrem de îngrijorate de al treilea val de epidemie, se află sub presiune în condiţiile în care numai 13% din populaţie a primit cel puţin o doză de vaccin după mai bine de trei luni de la lansarea cu pompă a campaniei.

Autorităţile au promis că toate persoanele care doresc să se vaccineze vor putea primi cel puţin prima doză până la sfârşitul lui septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.