Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania cere Iranului să nu mai acorde sprijin militanţilor din Siria şi Irak

Sigmar Gabriel Angela Merkel

Iranul trebuie să renunţe la a mai susţine grupurile armate din Siria şi Irak care contribuie la destabilizarea Orientului Mijlociu dacă doreşte relaţii bune cu Occidentul, a declarat luni ministrul de externe german Sigmar Gabriel, relatează Reuters. 'În multe conflicte din regiune, Iranul joacă un rol dificil, în special în Irak şi Siria', a declarat Sigmar Gabriel în cadrul unei conferinţe de presă cu omologul său francez Jean-Yves Le Drian.

'Mesajul este acela că suntem gata să lucrăm cu noul guvern, însă ne aşteptăm ca Iranul să se comporte în mod responsabil în regiune, pentru a sprijini nu teroarea, ci politica păcii', a spus şeful diplomaţiei germane, referindu-se la realegerea preşedintelui reformist Hassan Rohani. 'Când se va întâmpla acest lucru, atunci va reveni şi încrederea în acest loc', a mai spus el, conform Agerpres.

La rândul său, ministrul de externe francez a cerut Iranului să implementeze acordul nuclear din 2015 încheiat cu marile puteri, acord care a condus la ridicarea majorităţii sancţiunilor impuse Teheranului în schimbul reducerii programului nuclear iranian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.