Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania cere Turciei explicaţii după închiderea unei şcoli germane

germania

Ambasada Germaniei la Ankara a solicitat sâmbătă Turciei să explice de ce o şcoală germană din Izmir (vest) a fost închisă fără vreo justificare, transmite AFP preluat de agerpres.

"O filială a şcolii Ambasadei Germaniei a fost închisă la 28 iunie de serviciile regionale al Ministerului turc al Educaţiei", a informat într-un comunicat reprezentanţa diplomatică germană.

"Solicităm guvernului turc să ne explice urgent de ce a fost închisă şcoala", a adăugat ambasada, subliniind că aceste instituţii reprezintă un element "esenţial" al relaţiilor culturale şi şcolare dintre cele două ţări.

Berlinul şi Ankara acţionează pentru normalizarea relaţiilor bilaterale după puternice tensiuni anul trecut, în perioada referendumului din Turcia, şi în timpul represiunii puciului eşuat din iulie 2016.

Statele membre ale Uniunii Europene au protestat faţă de zecile de arestări care au urmat după tentativa de lovitură de stat, printre care ale jurnaliştilor acuzaţi de legături cu puciştii sau ale militanţilor kurzi.

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a replicat comparându-i pe europeni cu naziştii pentru că le-au refuzat turcilor dreptul de a organiza mitinguri în ţările lor înainte de referendumul din aprilie 2017 care i-a extins considerabil prerogativele.

După realegerea lui Erdogan la sfârşitul săptămânii trecute, cancelarul german, Angela Merkel, l-a felicitat pe învingător şi a subliniat că Germania, unde trăieşte o importantă diasporă turcă, doreşte să fie "partenerul unei Turcii stabile şi pluraliste, în care participarea democratică şi menţinerea statului de drept să fie întărite".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.