Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania continuă să fie în alertă: Aeroporturile din Berlin se tem de atentate teroriste

explozie berlin

Aeroporturile din Berlin au rămas marţi în stare de alertă ridicată, la o zi după arestarea unui sirian suspect de terorism despre care responsabili de securitate afirmă că plănuia un atac asupra infrastructurilor de transport aeriene din capitala germană, transmite DPA. Sirianul Jaber al-Bakr, în vârstă de 22 de ani, a fost predat luni dimineaţă de alţi sirieni, care l-au legat cu un cablu electric şi l-au reţinut într-un apartament din Leipzig după ce şi-au dat seama că era căutat de autorităţi.

Potrivit poliţiei, măsurile de securitate pe aeroporturile berlineze Tegel şi Schoenefeld rămân la un nivel ridicat chiar şi după arestarea suspectului sirian. Şeful serviciului german de informaţii interne (BfV), Hans-Georg Maassen, a declarat luni la postul de stat ARD că autorităţile au primit o informaţie luna trecută că gruparea jihadistă Stat Islamic plănuia un atac împotriva infrastructurii germane. 'În final, planul a devenit mai concret pentru atacarea aeroporturilor din Berlin', a declarat Maassen. Într-un caz separat, autorităţile au anunţat marţi că un student sirian de 28 de ani, rezident în oraşul Wuerzburg, în sudul Germaniei, va rămâne în arest.

Studentul la medicină, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a fost reţinut luni după informaţii că ar fi proferat ameninţări împotriva statului german. Poliţia nu a furnizat deocamdată alte detalii, un purtător de cuvânt al Parchetului precizând doar că ancheta se află încă într-un 'stadiu incipient', conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.