Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania dă afară din ţară peste 12.000 de afgani

Mai mult de 12.000 de migranţi afgani aflaţi în Germania urmează să fie trimişi înapoi în ţara lor deoarece o mare parte din Afganistan este considerată zonă de origine sigură, potrivit unui document guvernamental publicat joi de o publicaţie germană, relatează DPA.

Documentul - care conţine o explicaţie oferită de guvern la o întrebare adresată de formaţiunea de extremă-stânga Die Linke - afirmă că circa 5% din cei 247.000 afgani (aproximativ 12.000) care au ajuns în Germania până la sfârşitul lunii septembrie vor fi probabil trimişi înapoi în ţară deoarece li se poate garanta siguranţa în marile oraşe afgane.

Citește și: Peste 300 de poliţişti irakieni au fost MASACRAŢI la Mosul (HRW)

Informaţia a fost publicată în ediţia de joi a publicaţiei Neue Osnabruecker Zeitung.

În documentul guvernului se precizează că este de aşteptat ca unii dintre migranţi să se întoarcă de bunăvoie în Afganistan. Cu toate acestea, unii vor fi repatriaţi forţat.

Chestiunea repatrierii forţate a migranţilor în Afganistan este controversată, în condiţiile în care există numeroase întrebări cu privire la cât de sigură este ţara având în vedere atacurile comise cu regularitate de talibani. Numai săptămâna trecută, patru persoane au murit când forţele talibane au atacat consulatul german din Mazar-e-Sharif.

Anul acesta, 27 de afgani au fost trimişi înapoi în ţară după ce solicitările lor de azil au fost respinse, relatează agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.