Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania decide să reia livrările de arme către Arabia Saudită

istockphoto.com
germania

Germania va relua livrările de arme către Arabia Saudită cu rachete IRIS-T. Livrările au fost interzise în 2018, după uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, potrivit Reuters

Germania a aprobat livrarea a 150 de rachete aer-aer IRIS-T Arabiei Saudite, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al guvernului. Germania reia astfel exporturile de arme către regat, interzise după uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, potrivit mediafax.

Acordul a fost autorizat de Consiliul Federal de Securitate al Germaniei în decembrie, potrivit unui document al ministerului Economiei analizat de Reuters.

Rachetele IRIS-T, fabricate de producătorul german de arme Diehl, sunt trase de avioanele Eurofighter ale Arabiei Saudite.

Lotul care urmează să fie livrat va reînnoi stocurile saudite epuizate în ultimii ani, susține o sursă din domeniul securității. Numeroase rachete au fost folosite recent pentru a doborî dronele trase din Yemenul de membrii Houthi.

În decembrie, oficialii germani au condamnat ferm atacurile asupra navelor comerciale din Marea Roșie și au mulțumit Riadului pentru că a ajutat la apărarea vapoarelor din zonă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.