Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania desfăşoară o fregată pentru a întări flancul nordic al NATO: 'Nava va servi timp de şase luni ca navă amiral a noului comandament german al NATO

wikimedia.org
fregata

O fregată germană va consolida flancul NATO în Atlanticul de Nord, în Marea Nordului şi Marea Baltică în următoarele luni, transmite miercuri dpa, potrivit Agerpres.

Nava de război, cu un echipaj de 210 persoane, a plecat miercuri de la baza navală din Wilhelmshaven, a declarat o purtătoare de cuvânt a marinei germane.

Această navă va face parte de asemenea din forţa de reacţie rapidă a Alianţei Nord-Atlantice. Potrivit marinei germane, mai multe manevre de amploare ale NATO sunt planificate de exemplu în Marea Baltică.

'Nava va servi timp de şase luni ca navă amiral a noului comandament german al alianţei NATO', a indicat căpitanul fregatei, Hendrik Wißler, conform aceluiaşi comunicat.

Cu o lungime de aproape 140 de metri, nava are în dotare două elicoptere. 'Mecklenburg-Vorpommern' a făcut parte din forţa de reacţie rapidă a NATO timp de mai multe luni anul trecut. Se aşteaptă ca fregata să revină la bază în iulie, potrivit dpa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.