Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania e în stare de ȘOC: Președintele a anunțat că RENUNȚĂ la mandat la cererea iubitei

Cotidianul german Bild afirmă în ediţia sa de sâmbătă că preşedintele Joachim Gauck, în funcţie din 2012, va anunţa marţi că renunţă la un al doilea mandat în 2017, ceea ce ar reprezinta o problemă pentru cancelarul Angela Merkel înainte de alegerile legislative prevăzute pentru anul viitor, relatează AFP.

Publicaţia, care nu citează sursele sale, precizează că preşedintele, în vârstă de 75 de ani, care are un rol simbolic de autoritate morală, îi va aduce la cunoştinţă dnei Merkel decizia sa luni seara, după care o va face publică marţi.

Citește și: O profesoară a fost ruptă în bătaie, în curtea școlii, în fața elevilor, de iubitul gelos, profesor și el / VIDEO

''Nu comentăm speculaţiile'' din presă, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a preşedinţiei.

Partenera de viaţă a lui Gauck, Daniela Schadt, ar fi cea care l-ar fi sfătuit pe preşedinte să renunţe, îndeosebi din motive de vârstă şi de sănătate, la un al doilea mandat, potrivit Bild.

Citește și: S-a descoperit ce se întâmplă în creierul celui care crede în Dumnezeu

Plecarea din funcţie a lui Gauck ar antrena tratative politice complicate pentru a găsi un succesor al preşedintelui susceptibil să obţină în februarie sprijinul Adunării Federale, care reuneşte deputaţi ai Bundestagului (camera inferioară) şi reprezentanţi ai landurilor. Nici conservatorii dnei Merkel, nici partenerii săi social-democraţi din guvernul de coaliţie, dar rivali politici, şi nici alte partide nu dispun de o majoritate suficientă. Or, acest vot ar interveni cu câteva luni înainte de alegerile legislative prevăzute să aibă loc la sfârşitul lui 2017. Cancelarul Merkel nu a indicat încă dacă vizează un al patrulea mandat, scrie agerpres.ro.

Citește și: SCANDAL în învățământ: O profesoară de engleză a rămas gravidă cu elevul său de doar 13 ani / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.