Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania e LOVITĂ de un ATENTAT: Cel puțin 60 de VICTIME/ UPDATE

Cetățenii germani sunt iar ținta atentatelor! Consulatul german de la Mazar-i-Sharif, în nordul Afganistanului, a fost joi seara ţinta unui atentat soldat, în urma exploziei, cu cel puţin doi morţi şi numeroşi răniţi, transmit agenţiile internaţionale de presă. Mai multe clădiri din zonă au fost afectate de suflul puternic al exploziei, geamurile fiind sparte.

UPDATE: Patru afgani au murit şi 119 persoane au fost rănite joi seara când un atacator sinucigaş a condus un camion încărcat cu explozibil pe care l-a izbit de consulatul german din Mazar-i-Sharif, nordul Afganistanului, au precizat oficiali pentru agenţia DPA. 

Un purtător de cuvânt al ministerului de externe de la Berlin a declarat că membrii personalului german sunt "teferi şi în siguranţă" după atentat, adăugând că forţele de securitate afgane şi forţele speciale germane au "respins atacatori puternic înarmaţi". 

Talibanii au revendicat atentatul, spunând că au lansat atacul împotriva "invadatorilor necredincioşi" ca răzbunare pentru civilii ucişi în loviturile aeriene de la Kunduz.

UPDATE Trei oficiali germani ai consulatului sunt printre victime.
___

Un atacator cu bombă sinucigaş a izbit maşina pe care o conducea de zidul consulatului german, provocând o explozie puternică, a informat media, citată de Reuters. Purtătorul de cuvânt al NATO spune că ar fi vorba despre două mașini pline cu explozibil, iar o mare parte a consulatului e distrusă.

Citește și: Nu ai mai văzut așa ceva: Acesta e CEL MAI RAPID CAMION din lume / VIDEO

Cel puţin doi oameni au fost ucişi şi 60 răniţi, inclusiv localnici, unii fiind în stare critică, a scris pe Twitter jurnalistul Bilal Sarwary, citând un doctor local, potrivit Reuters.

DPA citează tot un oficial medical care vorbeşte despre doi morţi şi 50 de răniţi.

Citește și: ADN-ul uman conține mult ADN non-uman: Cât de mare e partea de animal din oameni

Postul Deutsche Welle, preluat de Reuters, a arătat că atacul sinucigaş cu bombă a fost revendicat de talibani ca răzbunare pentru lovitura aeriană a NATO de săptămâna trecută de lângă Kunduz, in care au murit civili.

content-imagecontent-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.