Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania: Exploziiile de la Nord Stream, un sabotaj care ar fi putut fi făcut de un stat

scurgeri petrol nord stream

Poliția federală din Germania, BKA, presupune că exploziile de la conductele Nord Stream de săptămâna trecută au fost "un act de sabotaj" și nu exclude probabilitatea ca actori de stat să fi fost implicați, a relatat săptămânalul Spiegel, citând o scrisoare către reprezentanţii industriei.

În scrisoare, BKA afirmă că nu are încă nicio dovadă cu privire la cine s-a aflat în spatele sabotajului, dar "pe fondul complexității ridicate a executării actului și a pregătirii corespunzătoare, acțiunea actorilor de stat pare probabilă", relatează Spiegel. BKA nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii, scrie Rador.

Un purtător de cuvânt al guvernului german a declarat miercuri că toate informațiile disponibile până acum indică un sabotaj, dar a refuzat să comenteze dacă actori statali sunt responsabili pentru acest lucru.

În scrisoarea obţinută de Spiegel miercuri, BKA a avertizat, de asemenea, cu privire la posibilitatea comiterii unor noi acte de sabotaj împotriva infrastructurii critice. Ar putea exista sabotaje "într-o formă crescută cantitativ și, potențial, calitativ", se afirmă în scrisoare. Atacurile ar putea viza, printre altele, reţelele de gaz și electricitate, precum și terminalele de gaz natural lichefiat (GNL) din larg sau a turbinelor eoliene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.