Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania face lobby puternic pentru o monedă euro digitală

forbes.ro
fonduri europene

Ministrul german al Finanţelor Olaf Scholz îndeamnă Europa să se afle ”în avanpostul” creării unei monede digitale comune şi să acţioneze ”în mod activ” pentru ca acest nou intrument de plată să fie implementat, relatează AFP.

”O Europă suverană are nevoie de soluţii de plată inovatoare şi competitive”, apreciază Scholz, înaintea unei videoconferinţe a miniştrilor Finanţelor din zona euro (Eurogrup) care urmează să abordeze această temă.

În opinia ministrului social-democrat german, ”Europa este necesar să se afle în avanpost în problema monedelor digitale ale băncii centrale şi să le promoveze în mod activ”.

Prima economie a zonei euro ”va susţine în mod constructiv” demersuri lansate de către Banca Centrală Euroeană (BCE) în vederea ceării unui euro digital.

”Nu trebuie să fim spectatori” ai acestei evoluţii, apreciază ministrul german, care îndeamnă ”să nu devenim dependenţi atunci când este în joc suveranitatea statelor” UE.

BCE urmează să decidă în această vară dacă lansează sau nu înfiinţarea unui euro digital, în urma unei vaste consultări şi unor studii angajate în ultmele luni, anunţa săptămâna trecută un reprezentant al băncii.

Potrivit unei anchete publicate de către instituţia de la Frankfurt, particulari şi profesionişti intervievaţi aşteaptă în primul rând de la o monedă virtuală confidenţialitate (43%), urmată de securitate (18%), capacitatea de a plăti în zona euro (11%), absenţa unor cheltuieli suplimentare (9%) şi posibilitatea de a plăti şi în afara Internetului (8%).

Problema criptomonedelor este studiată îndeaproape de numeroase ţări, în urma unui proiect al unei monede digitale iniţiat de Facebook - Libra.

Mai multe bănci centrale examinează acest subiect, în contextul în care un proiect al unui criptoyuan în China este unul dintre cele mai avansate.

Monedele digitale sunt depozitate pe un suport electronic, fără să fie necesar un cont în bancă, şi sunt acceptate ca mijloc de plată de către întreprinderi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.