Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania, gest inedit pentru a-i ajuta pe refugiați să se integreze

steag_germania

Germania a tradus în limba araba primele 20 de articole ale Constitutiei tarii, care prezinta drepturile de baza, precum libertatea de exprimare, pentru a-i ajuta pe refugiati sa se integreze, relateaza miercuri Reuters.

Berlinul încearca sa faca fata afluxului de refugiati care ar urma sa ajunga la 800.000 în acest an, atât migranti economici, cât si solicitanti de azil care fug de razboi în Orientul Mijlociu si Africa.

În afara de costuri si modalitatile practice prin care se va avea grija de atât de multe persoane - aproape un procent din populatia Germaniei - multi alegatori sunt îngrijorati în legatura cu modul în care acesti oameni se vor integra în societate.

Vicecancelarul Sigmar Gabriel, totodata si presedinte al partidului Social Democrat (SPD) de centru-stânga, a declarat pentru cotidianul Bild ca refugiatii sunt bineveniti însa trebuie sa faca un efort pentru a se integra.

'Oamenii care vin aici trebuie nu doar sa învete limba germana, ci trebuie de asemenea sa învete regulile jocului de a convietui împreuna', a declarat Sigmar Gabriel.

'Sunt convins ca primele 20 de articole ale Constitutiei noastre definesc cultura noastra', a spus el, adaugând ca Germania a tiparit 10.000 de exemplare pentru a le distribui refugiatilor în centrele de înregistrare.

'Legea fundamentala' a Germaniei a fost adoptata în 1949 si stabileste principiile care stau la baza sistemului juridic si a împartirii puterii între guvernul central si cele 16 landuri.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.