Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania ia măsuri pentru protejarea companiilor autohtone de cele chineze

InSerbia News
germania ue

Germania intenţionează ca până la sfârşitul anului 2019 să adopte o lege prin care să înfiinţeze un fond de stat pentru protejarea companiilor majore de preluări de către companii chineze sau alte firme străine, au declarat surse guvernamentale, aceasta fiind o schimbare majoră a politicii de neimplicare în afacerile companiilor, transmite Reuters preluată de news.ro

Ministrul Economiei, Peter Altmaier, a propus înfiinţarea fondului în februarie, în cadrul unei strategii de protejarea a industriei, iar trei oficiali au declarat că guvernul lucrează în prezent la un proiect de lege pentru ca finanţarea să înceapă anul viitor.

Doi oficiali guvernamentali de rang înalt au spus că ideea este ca fondul de stat cu lucreze cu sectorul privat atunci când cumpără participaţii la companii, pentru a evita preluările nedorite.

Unul dintre aceştia a arătat că statul ar putea cumpăra iniţial o participaţie, iar apoi să o vândă cât mai curând investitorilor privaţi, în timp ce un alt oficial a spus că în unele cazuri fondul ar putea colabora de la început cu investitorii privaţi.

”În trecut, Germania era prea reticentă să îşi definează interesele naţionale. Asta se schimbă acum. Vedem acum să nu putem doar să stăm şi să lăsăm ca totul să fie decis de piaţă. Asta înseamnă mai multă protecţie din partea statului”, a explicat primul oficial.

Germania a fost o lungă perioadă de timp o mare susţinătoare a pieţelor libere, dar noua politică este o reacţie la transformarea Chinei din clientă în cumpărătoare şi a avertismentelor preşedintelui american Donald Trump cu introducerea de sancţiuni comerciale unilaterale şi tarife mai mari, au arătat sursele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.