Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania ia o decizie radicală - va interzice exporturile de arme de mână către ţările din afara NATO şi UE. Ce state vor fi exceptate

merkel bautura

Germania va interzice exporturile de arme de mână către majoritatea ţărilor din afara NATO şi a Uniunii Europene, au declarat luni surse guvernamentale, confirmând o informaţie publicată anterior de grupul de media Funke, transmite Reuters, conform news.ro.

Un mic grup de aliaţi tradiţionali, respectiv Australia, Noua Zeelandă, Japonia şi Elveţia, vor fi exceptaţi de la această interdicţie, aceasta fiind cea mai recentă încercare a guvernului de a adopta reglementări mai stricte referitoare la exporturile de arme, aşa cum a promis în cadrul acordurilor convenite anul trecut la nivelul coaliţei.

Restricţiile anterioare aplicate sistemelor de export al armelor către ţări implicate în războiul din Yemen au provocat proteste din partea Marii Britanii şi a Franţei,, deoarece prezenţa unor componente germane numeroase în multe proiecte mixte a riscat să lezeze acorduri de export profitabile cu Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite.

Ingrid Mocanu a IZBUCNIT la adresa șefei procuroarei Maria Pițurcă: 'Dacă ne violează copiii, ne dau în cap pe stradă, șefii lor spun că suntem tâmpiți'

Interdicţia avută acum în vedere va avea o amploare mult mai mică şi mai puţine repercusiuni internaţionale, întrucât producţia de pistoale şi puşti tinde să nu aibă o natură transnaţională.

Cu toate că producătorii germani de arme de mână, între care Mauser şi Walther, sunt furnizori majori ai forţelor armate şi ai poliţiei din întreaga lume, guvernul anticipează ca implicaţiile financiare ale interdicţiei să fie limitate: licenţele de export acordate anul trecut au fost în valoare de 39 de milioane de euro.

Grupul de media Funke a mai relatat că guvernul mai intenţionează să introducă reglementări mai stricte pentru transferul de tehnologie, deoarce armele mici sunt deseori fabricate sub licenţă în ţara unde sunt vândute.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.