Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania îi explică Ucrainei de ce i-a trimis căști de soldați și nu armament: 'Cine discută, nu trage'

BBC
militari ucrainieni soldati ucraina

Ministrul de externe al Germaniei, Annalena Baerbock, a justificat joi refuzul ţării sale de a trimite Ucrainei armament pentru apărarea de agresiunea rusă, informează dpa.

Poziţia Germaniei, diferită de a unor aliaţi din NATO cum ar fi Statele Unite, Regatul Unit şi ţările baltice, i-a surprins pe unii din aceştia şi a deranjat guvernul pro-occidental de la Kiev, scrie agerpres.ro.

Citește și: Nemții sfidează Ucraina: au anunțat că trimit 5.000 de căşti militare. Kievul se revoltă: 'Nu e nici măcar un premiu de consolare'

Guvernul de centru-stânga condus de cancelarul Olaf Scholz a anunţat că acţionează pentru detensionarea crizei dintre Rusia şi Ucraina, dar a exclus livrarea de armament pentru ucraineni, aşa cum a făcut şi predecesoarea sa, Angela Merkel.

Adoptarea unei poziţii diametral opuse în această privinţă ar fi posibilă numai "în deplină cunoştinţă de cauză şi mai ales fără a închide uşile a căror redeschidere abia se încearcă în acest moment", a declarat Baerbock deputaţilor din Bundestag, parlamentul federal german.

Citește și: După ce a primit 5.000 de căști de la Germania, Ucraina primește 4.000 de obuze de artilerie de la Cehia, pentru că nu are ce face cu ele

"Cine discută, nu trage. De aceea, este foarte grav să respingem pur şi simplu reluarea dialogului", a apreciat ea, referindu-se aparent la recentele evoluţii diplomatice între Washington şi Moscova, precum şi la dialogul de miercuri, de la Paris, între consilieri politici ucraineni şi ruşi.

Şefa diplomaţiei germane a afirmat că Berlinul sprijină forţele armate ucrainene. Ea a reamintit anunţul de miercuri conform căruia Germania va trimite Ucrainei 5000 de căşti militare.

Citește și: Indignare mare la Kiev, după ce Germania a ajutat Ucraina doar cu căști și paturi. Vitali Klitschko: Poate data viitoare ne trimit perne

Ambasadorul ucrainean la Berlin a calificat însă decizia privind căştile drept "un gest pur simbolic".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.