Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania înarmează Ucraina: va livra primul din cele patru sisteme moderne de apărare aeriană IRIS-T

antiaeriana

Germania va livra Ucrainei, în următoarele zile, primul din cele patru sisteme avansate de apărare aeriană IRIS-T, pentru a ajuta această ţară să respingă atacurile cu drone, a declarat ministrul apărării, Christine Lambrecht, sâmbătă, în timpul unei vizite neanunţate la Odessa, anunță rador.ro.

Pe fondul sirenelor de raiduri aeriene din oraşul port, Lambrecht a purtat discuţii cu omologul său ucrainean, Oleksii Reznikov, într-un buncăr subteran. Lambrecht şi-a prelungit vizita din ţara vecină, Republica Moldova, pentru a avea această întâlnire cu ministrul ucrainean. "În câteva zile, vom livra sistemul foarte modern de apărare aeriană, a declarat Lambrecht, pentru postul de televiziune ARD. "Este foarte important în special pentru apărarea împotriva dronelor." În ultimele săptămâni, Ucraina a înregistrat mai multe atacuri cu drone kamikaze de fabricaţie iraniană, ce au cauzat pierderi de vieţi şi pagube serioase de infrastructură.

Informaţia conform căreia Germania ia în considerare trimiterea în Ucraina a sistemului de apărare sol-aer IRIS-T, care costă 150 de milioane de euro, au apărut în luna mai. Forţele armate germane nu deţin, deocamdată, acest sistem, recunoscut ca fiind printre cele mai avansate din lume. Anterior, la întâlnirea avută cu omologul său moldovean, Anatolie Nosatii, la Chişinău, Lambrecht a îndemnat statele occidentale să nu se lase descurajate, în înarmarea Ucrainei, de ameninţările conform cărora Rusia ar putea folosi arme nucleare.

"Trebuie să fim foarte atenţi", a spus ministrul german. "Însă nu trebuie să ne lăsăm paralizaţi." Germania se confruntă cu apeluri de a-şi intensifica sprijinul pentru Ucraina, inclusiv prin trimiterea unor arme ofensive, precum tancuri moderne de care Kievul afirmă că are nevoie pentru a lupta contra forţelor ruse. Până acum, Berlinul a rezistat apelurilor de acest fel, argumentând că astfel de demersuri ar escalada şi mai mult situaţia şi arătând că nicio ţară nu a trimis tancuri moderne, cu excepţia celor din vechile stocuri sovietice trimise de fostele membre ale Pactului de la Varşovia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.