Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania întăreşte controalele la frontieră pentru ţările 'cu incidenţă ridicată' a cazurilor COVID-19

Deutsche Welle
Germania granita

Germania întăreşte începând de duminica aceasta controalele la frontieră după ce a definit vineri un nou grup format din peste 20 de ţări considerate de "incidenţă ridicată" a cazurilor de COVID-19 şi pentru care se au în vedere restricţii mai dure la intrarea pe teritoriul german, transmite EFE, potrivit AGERPRES.

Persoanele care provin din ţările cu o incidenţă superioară a 200 de cazuri noi la 100.000 de locuitori vor putea intra în Germania doar dacă prezintă un test PCR negativ realizat în ţara de origine cu maximum 48 de ore înainte de zbor. Totodată, aceste persoane vor trebui să-şi facă un al doilea test PCR începând din a cincea zi de carantină, potrivit sursei citate.

Potrivit Ministerului de Interne german, poliţia efectuează controale sistematice în aeroporturi şi porturi pentru a verifica dacă respectivii călători au asupra lor testul negativ, în timp ce la frontierele terestre către alte state membre ale Uniunii Europene unde nu există controale vamale se efectuează inspecţii aleatorii, potrivit presei locale.

Citește și: Prințul Harry declară război titanilor din Silicon Valley: Ce spune despre violențele de la Capitoliul SUA

Astfel, pe aeroportul din Frankfurt, unul dintre principalele noduri de trafic aerian din Europa, agenţii controlează îndeosebi declaraţia scrisă de intrare în ţară şi testul PCR negativ. Este foarte probabil ca aceste inspecţii, care sunt realizate chiar la bordul avioanelor, să afecteze duminică 17 zboruri care provin din cinci ţări având ca destinaţie acest aeroport, scrie Die Welt.

Poliţia şi-a sporit prezenţa şi pe aeroportul din Munchen, în acelaşi scop.

Din grupul ţărilor considerate cu "incidenţă ridicată" a cazurilor de coronavirus fac parte Albania, Andorra, Bolivia, Bosnia, Columbia, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Estonia, Kosovo, Iran, Israel, Letonia, Liban, Lituania, Macedonia de Nord, Mexic, Palestina, Panama, Portugalia, Republica Cehă, Serbia, Slovenia, Spania şi Statele Unite.

Autorităţile sanitare germane au comunicat duminică un număr de 12.257 noi contagieri cu coronavirus şi 349 de decese înregistrate în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de Institutul Robert Koch (RKI).

Din 26 decembrie, numărul persoanelor care au primit prima doză de vaccin anti-coronavirus în Germania se ridică la 1.469.353, iar cel al persoanelor care au făcut şi rapelul este de 163.424.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.