Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania introduce modificări legislative pentru protejarea minorilor în mediul online împotriva radicalizării islamiste

internet tableta

Germania va introduce în acest an modificări legislative pentru protejarea minorilor în mediul online în special împotriva radicalizării islamiste, a declarat marţi ministrul familiei, Franziska Giffey, transmite dpa, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Răbufnire de ultimă oră a lui Rareș Bogdan! ‘Nu se poate!’

Cadrul legal are nevoie urgentă de aducere la zi în lumina noilor provocări şi riscuri, a subliniat oficialul german, la prezentarea unui raport intitulat 'Islamismul pe Net 2018'.

Modificările vor include setări implicite securizate pentru serviciile de chat, sisteme de raportare a abuzurilor şi cerere de asistenţă, precum şi categorii clare de vârstă, a menţionat ea.

Citește și: Răsturnare de situaţie în cazul bătrânei de 83 de ani concediate! Ecaterina Andronescu a reacționat în forță

Raportul a dezvăluit modul în care islamiştii s-au folosit cu succes de pretinsa interzicere a vălului islamic în spaţii publice şi de retragerea fotbalistului Mesut Ozil din echipa naţională, pentru a stabili contacte cu tineri.

Mesut Ozil, care este de origine turcă, s-a retras din naţionala Germaniei în urma controversei iscate de fotografia în care apărea alături de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan înaintea unui scrutin.

Citește și: Klaus Iohannis, critică dură la adresa Guvernului PSD! Acuză un asalt fără precedent

Ministrul Franziska Giffey a subliniat că profesorii şi asistenţii sociali trebuie să recunoască simbolurile islamiste radicale pentru ca problemele să poată fi identificate într-un stadiu precoce.

'Am văzut adesea toate simbolurile de care vorbim aici', a afirmat Franziska Giffey, fost primar al districtului berlinez Neukoelln, cu o numeroasă populaţie imigrantă.

Citește și: Atenție, fermieri! Petre Daea anunță victoria – A fost eliminată

Agenţia jugendschutz.net, înfiinţată de guvern pentru protecţia minorilor care utilizează internetul, a contabilizat anul trecut 872 de infracţiuni legate de propaganda islamistă.

YouTube a şters 99% din cazurile semnalate, Instagram 98% şi Facebook 82%.

În schimb, serviciul de mesagerie Telegram, considerat 'o platformă extrem de relevantă pentru propaganda islamistă', a şters doar 58% din cazurile ce i-au fost semnalate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.