Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania își ia combatanții 'Islamici' acasă, doar după o atentă verificare a identității

Statul Islamic

Ministrul german de interne Horst Seehofer s-a declarat miercuri dispus să permită revenirea în ţară a cetăţenilor germani care au luptat alături de Statul Islamic (SI), precum şi a familiilor acestora, însă numai dacă nu există îndoieli cu privire la identitatea lor şi nu reprezintă un risc imprevizibil în materie de securitate, informează agenţia EFE, potrivit agerpres.ro.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ - Directorul general al fermei de porci deținute de fiul lui Liviu Dragnea, CONDAMNAT la 7 ani de închisoare de Tribunalul Bucureşti

''În interesul de securitate al ţării noastre, guvernul trebuie să pună condiţii pentru revenirea foştilor combatanţi ai SI care au cetăţenie germană'', a spus Seehofer într-o declaraţie acordată ziarului Suddeutsche Zeitung. El a subliniat că ''fiecare caz individual trebuie clarificat la faţa locului înainte ca orice persoană să fie urcată în avion'' către Germania, clarificări care trebuie să aibă în vedere şi eventuale acţiuni penale iniţiate de alte state împotriva respectivelor persoane.

Preşedintele american Donald Trump a cerut sâmbătă seară Europei să primească înapoi sute de combatanţi ai grupării SI capturaţi în Siria, ameninţând că SUA vor fi forţate în caz contrar să-i elibereze.

Într-o primă reacţie după declaraţia liderului de la Casa Albă, ministrul german de externe Heiko Maas s-a arătat sceptic faţă de această solicitare, pe care a descris-o drept ''dificil de realizat'', întrucât Germania nu are reprezentanţă diplomatică în Siria şi nici contacte directe cu combatanţii arestaţi acolo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.