Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania lansează un apel la eforturi mai mari ale ţărilor bogate pentru a susţine campania globală de vaccinare

www.dw.com
Frank-Walter Steinmeier

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a lansat un apel la eforturi mai mari ale ţărilor bogate pentru a susţine campania globală de vaccinare împotriva coronavirusului, relatează miercuri dpa.

Într-un mesaj video înregistrat pentru evenimentul "Africa Roundtable" la summitul G7, Steinmeier a recunoscut donaţia G7 de vaccinuri pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii şi grupurile vulnerabile din Africa.

''În acelaşi timp'', a spus el, ''întrebarea rămâne dacă aceasta nu ar fi trebuit să se întâmple mai devreme şi la o scară mai mare. Ştiu că mulţi oameni din Africa consideră că acest lucru este nedrept şi împărtăşesc acel sentiment''.

Steinmeier a afirmat că susţine toate eforturile de stabilire a unor unităţi de producţie pentru vaccinuri în ţările şi regiunile mai sărace, scrie Agerpres.ro.

''Jumătate din populaţia lumii trăieşte în state care nu au mijloacele să se ofere drept clienţi preferenţiali pentru producătorii de vaccinuri'', a spus preşedintele german, fără a aborda în mod direct disputa privind protecţia licenţei pentru vaccinuri.

Preşedintele SUA, Joe Biden, a cerut suspendarea brevetelor pentru vaccinuri pentru a face producţia mai uşoară pentru ţările sărace. Cancelarul german Angela Merkel a blocat însă până acum acest demers.

Şefii de stat şi de guvern ai Grupului celor Şapte (G7) - Statele Unite, Germania, Marea Britanie, Canada, Franţa, Italia şi Japonia - se reunesc de vineri până duminică în Cornwall (sud-vestul Angliei).

Lupta împotriva COVID -19 este una dintre temele centrale ale summitului. Organizaţia globală pentru ajutorarea copiilor, World Vision, a atras atenţia asupra celor care nu au accces la vaccin, afirmând că cei aproape 80 de milioane de refugiaţi din întreaga lume sunt în mare parte excluşi.

''În marea majoritate a ţărilor ei sunt ignoraţi'', a declarat Marwin Meier, manager Sănătate şi Advocacy, într-un comunicat publicat înainte de summitul G7.

Grecia a început vaccinările pentru refugiaţi abia săptămâna trecută, în timp ce Polonia a exclus cu totul refugiaţii din campania sa de vaccinare.

Marwin Meier a spus că există dovezi din doar 20 din 163 de ţări că dozele de vaccin au sosit în taberele de refugiaţi.

''Aceasta este mai mult decât naţionalism în privinţa vaccinării'', a apreciat Meier. Totuşi riscul de infecţie în taberele dens populate este de cel puţin de trei ori mai mare decât media, notează dpa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.