Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania, lecție FABULOASĂ: Volkswagen anunță că NU mai are nevoie de subvenții, după o revenire spectaculoasă

Das Auto
volkswagen

Herbert Diess, CEO-ul Volkswagen, a renunţat la ideea de a mai cere noi stimuli pentru industria auto, după ce cel mai mare producător auto din lume a înregistrat o revenire peste aşteptări atât în Europa de Vest, cât şi în China, potrivit FT.

„Dacă nu vine un nou val de restricții sau o deteriorare accelerată a situaţiei economice, aş spune că nu există o nevoie clară pentru facilităţi de achiziţie”, a spus Herbert Diess, care a cerut astfel de facilităţi în mod repetat încă de la începutul pandemiei, conform Mediafax.

Citește și: TEROARE marca RO - ALERT: Mesaje de AVERTIZARE întreaga noapte, în Timiș: cum le puteți OPRI

Deşi piaţa auto din Uniunea Europeană s-a contractat cu circa 30% în 2020 până acum, vânzările Volkswagen în Europa de Vest au crescut cu 10% în luna septembrie, întrucât compania a livrat peste 300.000 de maşini în regiune.

Vânzările Volkswagen din China, cea mai mare piaţă pentru companie, au crescut cu circa 1% în septembrie, în comparaţie cu aceeaşi lună a anului trecut.

La întâlnirea generală a acţionarilor de la finalul lunii septembrie, conduccerea a estimat că această creştere neaşteptată înregistrată pe comenzi ar urma să îmbunătăţească profitul pentru 2020. Compania va publica săptămâna aceasta rezultatele trimestriale complete.

„Au fost multe facilităţi în piaţă pentru maşini electrice, cât şi pentru cele hibrid, atât în Germania cât şi în restul Europei, iar acestea au funcţionat”, a spus Diess.

Verdictul lui Diess vine la scurt timp după ce Ola Kallenius, şeful Damiler, a spus că nu este nevoie de noi facilităţi, chiar dacă Europa se confruntă cu o nouă creştere a numărului de infectări.

Astfel, profitul net al Daimler a crescut cu aproape 20% în T3 2020, la circa 2,2 miliarde euro, în contextul în care vânzările Mercedes-Benz în China au crescut cu 23% în aceeaşi perioadă – o evoluţie record.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.