Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania: Mai mulţi lucrători migranţi din Balcanii de Vest după o schimbare de politică

migranti

O schimbare de politică a guvernului german în 2016 a condus la o creştere a numărului lucrătorilor migranţi sosiţi în Germania din statele Balcanilor de Vest, a informat marţi un ziar local, relatează agenţia Xinhua. Numărul permiselor de muncă pentru lucrătorii migranţi din regiune a crescut la 62.957 în primele opt luni ale anului 2017, cu aproape 60% mai mult faţă de anul precedent, potrivit ziarului Die Welt citând date de la Biroul Federal al Muncii.

Ca răspuns la o creştere dramatică a numărului de solicitanţi de azil din Albania, Bosnia-Herţegovina, Kosovo, Muntenegru, Macedonia şi Serbia la apogeul crizei refugiaţilor din 2015, Berlinul a iniţiat o nouă schemă pentru lucrătorii migranţi permiţând cetăţenilor acestor ţări să vină în Germania pentru a lucra în anumite circumstanţe. De exemplu, persoane din regiunea Balcanilor de Vest pot acum să intre în Germania dacă au o ofertă de muncă în avans, conform Agerpres.

Cu toate acestea, numărul lucrătorilor migranţi care au fost respinşi de asemenea a crescut în 2017. Aproximativ 17.500 de solicitanţi potrivit noului sistem au fost respinşi pentru că nu au putut prezenta dovezi privind oferta de muncă concretă sau din cauză că erau deja prea mulţi solicitanţi germani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.