Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania naționalizează o mare companie din Rusia: rușii au fost chemați la discuții

DreamTime
Germania Rusia

Guvernul de la Berlin se pregăteşte pentru o posibilă naţionalizare a operaţiunilor germane ale Rosneft, inclusiv participaţia grupului rus la rafinăria Schwedt, au declarat miercuri două surse guvernamentale, citate de Reuters, informează News.ro.

Berlinul a plasat sub tutelă activele germane ale Rosneft, inclusiv pachetul de 54,17% din rafinăria Schwedt din Berlin, în septembrie 2022, ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina.

De atunci, a prelungit de două ori mandatul de tutelă, cel mai recent în septembrie 2023, şi trebuie să ia o nouă decizie în martie, când expiră mandatul actual.

Germania preia marea companie din Rusia

Ministerul Economiei se pregăteşte pentru o posibilă naţionalizare, iar grupul Rosneft din Rusia a fost invitat la o audiere pe această temă, au spus sursele, menţionând că nu a fost luată nicio decizie cu privire la adoptarea deciziei.

Guvernul federal speră de luni de zile că Rosneft îşi va vinde acţiunile din Schwedt pentru a asigura viitorul rafinăriei, a patra ca mărime din Germania.

Ministerul german al Economiei, care supraveghează tutela prin intermediul autorităţii germane de reglementare a reţelei, nu a comentat direct procesul.

”Suntem pe drumul cel bun cu Schwedt şi vom continua să luăm toate măsurile necesare pentru a menţine locurile de muncă şi pentru a asigura aprovizionarea în estul Germaniei”, a declarat Michael Kellner, un oficial al Ministerului Economiei.

Rosneft nu a putut fi contactat imediat prin telefon în afara programului de lucru.

Publicaţia germană Handelsblatt a relatatt pentru prima dată despre aceste evoluţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.