Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania - Norbert Röttgen este interesat de postul de preşedinte al CDU

CDU CSU

Parlamentarul german Norbert Röttgen este interesat de postul de preşedinte al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), partidul cancelarului Angela Merkel, transmite marţi Reuters.

Röttgen (54 de ani), preşedintele Comisiei de afaceri externe din Bundestag (camera inferioară a parlamentului federal german) şi fost ministru al mediului, a confirmat marţi pentru agenţia de presă britanică o relatare publicată de cotidianul regionale Rheinische Post. Potrivit acesteia, el i-a scris liderei actuale a CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, pentru a-şi exprima interesul faţă de funcţia de preşedinte al acestei formaţiuni.

Pe 10 februarie, Annegret Kramp-Karrenbauer a anunţat că nu va candida pentru postul de cancelar la alegerile federale de anul viitor, dar a precizat că va rămâne la şefia partidului până la stabilirea unui candidat. Ea va face o propunere pentru conducerea CDU pe 24 februarie.

În vârstă de 57 de ani, Kramp-Karrenbauer era considerată succesoarea Angelei Merkel atunci când a fost aleasă la conducerea creştin-democraţilor germani, în decembrie 2018, în cadrul planului actualului cancelar de a se retrage treptat din viaţa politică.

Annegret Kramp-Karrenbauer a avut însă dificultăţi în a-şi impune controlul asupra partidului şi a fost afectată de o serie de scandaluri, cel mai recent fiind cel din landul Turingia, când membri ai CDU au votat alături de partidul extremist 'Alternativa pentru Germania' alegerea unui politician liberal ca prim-ministru al landului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.