Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania nu intenționează să răspundă sancțiunilor americane pe conducta de gaz Nord Stream 2

eadaily.com
nord stream 2

Berlinul nu intenționează să răspundă nici unei sancțiuni americane plasate pe conducta de gaz Nord Stream 2, în ciuda faptului că nu este de acord cu poziția SUA că implicarea în proiect reprezintă o amenințare pentru NATO, a declarat Cabinetul Federal al Germaniei într-un document, raportează APA citând Sputnik .

„Guvernul nu va iniția discuțiile despre măsuri de represalii, sancțiuni diplomatice sau interdicții de intrare împotriva celor responsabili pentru sancțiunile Nord Stream 2.

Guvernul consideră că astfel de măsuri nu sunt utile. În plus, guvernul atrage atenția asupra faptului că măsurile de anulare a sancțiunilor nu pot fi introduse numai în acord cu Uniunea Europeană ”, se arată în documentul cabinetului.

În același timp, parlamentarii au reiterat respingerea sancțiunilor internaționale și și-au exprimat convingerea că implicarea în proiectul de gaze nu reprezintă un risc pentru NATO.

„Guvernul federal nu este de părere că politica germană față de Nord Stream 2 amenință NATO”, se arată în documentul cabinetului.

Presa germană a raportat mai devreme că autoritățile intenționau să interzică compania de operare Nord Stream 2 cu privire la excluderea acesteia din reglementările celui de-al treilea pachet energetic.

Compania a declarat că vor face apel dacă, de fapt, ar fi luată o astfel de decizie.

Agenția Federală a Rețelei Germane (BNA) va lua o decizie finală privind furnizarea Nord Stream 2 AG, compania operativă a conductei Nord Stream, cu o renunțare la prevederile reglementărilor anti-monopol ale UE, a declarat reprezentantul BNA Fiete Wulff.

El a confirmat rapoartele anterioare că BNA a trimis proiectul rezoluției sale tuturor părților implicate și își așteaptă răspunsul cu un termen care va veni într-o săptămână.

"Termenul limită pentru depunerea plângerilor [la proiectul rezoluției] este 8 mai 2020.

După aceea intenționăm să luăm o decizie finală în termeni cât mai scurti", a dezvăluit Wulff.

Reprezentantul BNA nu a comentat un raport anterior al ziarului german Handelsblatt care susținea că agenția intenționează să refuze renunțarea la Nord Stream 2 AG.

Potrivit ziarului, BNA intenționează să justifice decizia prin faptul că conducta nu va fi finalizată până la 24 mai - data finală pentru solicitarea de renunțări la cel de-al treilea pachet energetic.

Conducta, care aduce producătorii ruși de gaz în Europa, trebuia finalizată în 2019, dar construcția a fost întârziată de ezitarea Danemarcei de a da o undă verde pentru a pune o parte din ea în apele sale.

Nord Stream 2 AG a comentat raportul, spunând că nu ar fi de acord cu o astfel de rezoluție dacă este emis și îl va contesta.

Wulff a menționat că Nord Stream 2 AG ar putea să atace hotărârea BNA în instanță, dacă este nevoie.

Al treilea pachet de energie

În conformitate cu reglementările UE anti-monopol din domeniul energetic, cunoscut și sub numele de Al treilea pachet energetic, producătorii de gaze nu pot fi unicul proprietar al conductelor pe care le-au construit dacă proprietatea lor ar putea împiedica alți producători să utilizeze conducta.

Proprietarul conductei trebuie să vândă 50% din proprietate altor companii și să le ofere jumătate din capacitatea acestora sau să delege controlul unei companii independente, păstrând în același timp proprietatea oficială.

Cu toate acestea, unele companii ar putea fi scutite de cerințele pachetului dacă nu există companii care să poată utiliza o astfel de conductă sau dacă niciuna nu prezintă niciun interes în utilizarea acesteia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.