Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania nu mai face faţă refugiaţilor: Se pregăteşte închiderea graniţelor

refugiati germania

Ministrul german al transporturilor, Alexander Dobrindt (CSU), i-a cerut cancelarului Angela Merkel să pregătească închiderea graniţelor ţării în faţa afluxului de solicitanţi de azil, politicianul bavarez insistând că Berlinul trebuie să acţioneze singur dacă nu poate obţine un acord asupra refugiaţilor la nivelul Uniunii Europene, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

În opinia lui Dobrindt, Germania nu mai poate arăta lumii o 'faţă prietenoasă' - sintagmă folosită cancelar atunci când valul de refugiaţi a început să intre în Germania în vara trecută -, iar dacă numărul celor care sosesc nu va scădea în curând, Berlinul ar trebui să acţioneze singur. 

'Recomand de urgenţă: trebuie să ne pregătim să nu putem evita închiderea frontierelor', a declarat Alexander Dobrindt, membru al Uniunii Creştin-Sociale bavareze, aliatul Uniunii Creştin-Democrate (CDU) a cancelarului Merkel, pentru cotidianul Muenchner Merkur de marţi. 

'Ne-aş recomanda nouă, tuturor, să pregătim un plan B', a adăugat ministrul transporturilor. El a respins argumentul cancelarului potrivit căruia închiderea frontierelor ar pune în pericol proiectul european. 'Această propoziţie, că închiderea graniţei va duce la eşecul Europei, este adevărată în sens invers. A nu închide graniţa, a merge înainte, va îngenunchia Europa', a insistat Dobrindt. 

El i-a cerut Angelei Merkel să trimită 'un semnal clar lumii: în Germania nu poate veni oricine se află în căutarea unei vieţi mai bune'. 'Avem nevoie de o schimbare rapidă a situaţiei (...) Acum nu mai este suficient să arătăm lunii o faţă prietenoasă', a subliniat ministrul. 

La rândul său, liderul CSU, Horst Seehofer, a declarat, într-un interviu acordat în weekend publicaţiei Der Spiegel, că va trimite guvernului federal o solicitare scrisă în următoarele două săptămâni cu privire la restabilirea ordinii la graniţele ţării. Landul pe care Seehofer îl conduce, Bavaria, este principala poartă de intrare a refugiaţilor în Germania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.