Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania nu mai folosește rata de incidență ca reper pentru restricții anti Covid-19

adevarul.ro
virus covid delta

Germania a decis să nu mai folosească rata de incidenţă pentru a lua decizii asupra impunerii de restricţii împotriva Covid-19, transmite guvernul de la Berlin, citat de Reuters.

Autoritățile germane vor utiliza rata de spitalizare ca indicator cheie și se vor lua măsuri restrictive în funcție de gradul de ocupare din spitale.

Rata incidenţei calculată pe şapte zile a fost utilizată ca indicator pentru a determina dacă trebuie impuse restricţii sau dacă acestea pot fi ridicate. Astfel, au fost convenite praguri de infectare de 35, 50 şi 100 de infecţii la 100.000 de persoane, care odată atinse duceau la operarea de modificări asupra restricţiilor impuse în societate.

Germania a raportat luni 3.668 de noi infecţii COVID-19 şi o rată a incidenţei în ultimele şapte zile de 56,4, conform Institutului Robert Koch pentru Boli Infecţioase. Conform datelor oficiale, aproximativ 59% din populaţia germană este complet vaccinată, iar 64% dintre germani au primit cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19.

 

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.