Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania nu mai oferă arme suplimentare Ucrainei: nemții se gândesc la propria armată și invocă un posibil atac din partea lui Putin

General History
armata germania

Ministerul Federal al Apărării din Germania a respins o încercare a politicienilor coaliției de a furniza Ucrainei mai multe arme și, dacă este necesar, de a accepta o slăbire a Bundeswehr-ului (n. r.: armata Germaniei).

Având în vedere amenințarea reprezentată de Rusia sub președintele Vladimir Putin, Bundeswehr nu poate risca o astfel de abordare, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului la Berlin.

„Trebuie să fim pregătiți ca Putin să exploateze orice slăbiciune și chiar decalaj temporar în pregătirea de apărare a NATO”, a avertizat el, relatează publicația WELT din Germania.

Germania le datorează partenerilor săi din NATO „sprijinul nostru în cadrul obligațiilor alianței”, așa cum este prevăzut în obligația de asistență în articolul 5 din tratatul NATO, transmite oficialul german.

Germania nu vrea o escaladare a conflictului

Declarația apare în paralel cu cea a cancelarului german Olaf Scholz. „Germania furnizează o mulțime de arme" Ucrainei și este "între timp în curs de a furniza cele mai moderne și eficiente echipamente", a subliniat cancelarul german Scholz. Dar este vorba și de "asigurarea faptului că nu există o escaladare a războiului".

Scholz s-a referit la livrările de tancuri antiaeriene Gepard, de Panzerhaubitze 2000 și de lansatoare multiple de rachete, precum și la livrările planificate de sisteme de apărare aeriană Iris-T și de radare de artilerie Cobra.

"Va fi acolo în curând", a asigurat el. Germania va continua să furnizeze Ucrainei "ceea ce are nevoie pentru apărarea sa", a declarat cancelarul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.