Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania o lasă mai moale cu digitalizarea administrației - Guvernul taie fondurile

Web Activ
digitalizare

Guvernul Germaniei intenţionează să reducă semnificativ fondurile pentru digitalizarea serviciilor administrative, afirmă surse politice de la Berlin, citate de publicaţiile Frankfurter Allgemeine Zeitung şi Der Spiegel.

Conform unor oficiali guvernamentali, Ministerul de Interne de la Berlin intenţionează să aloce în anul 2024 doar 3,3 milioane de euro pentru proiecte de digitalizare, comparativ cu suma de 377 de milioane de euro, pusă la dispoziţie anul acesta, notează Mediafax.

Fondurile au fost reduse de la o serie de proiecte administrative, inclusiv de la iniţiativa de identificare digitală a cetăţenilor pentru accesarea platformelor online ale instituţiilor.

Iniţiativa de reducere a cheltuielilor este analizată în contextul disputelor administrative dintre Guvernul central şi guvernele landurilor germane.

Pe fondul disensiunilor, Legea privind serviciile administrative online (OZG) nu a fost actualizată, ceea ce generează probleme bugetare.

Ministerul german de Interne nu a făcut niciun anunţ oficial pe această temă. Un purtător de cuvânt al Ministerului Digitalizării susţine că bugetul pentru proiectele centrale este garantat. "Nu vor fi probleme privind finanţarea digitalizării în următorul buget. Pentru proiectele centrale, finanţarea este asigurată", a afirmat purtătorul de cuvânt.

Însă Ministerul german al Finanţelor a semnalat că departamentele guvernamentale "stabilesc propriile priorităţi bugetare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.