Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania oferă un sprijin major apărării antiaeriene a Ucrainei: ce super-arme va primi curând Zelenski

1616.ro
sistem patriot

Germania consolidează apărarea antiaeriană a Ucrainei cu încă două baterii de rachete Patriot, conform listei oficiale a ajutorului militar pentru Kiev actualizată săptămânal de guvernul german, informează joi dpa, potrivit Agerpres.

Sistemele Patriot construite de SUA sunt deosebit de valoroase pentru Ucraina. Potrivit Kievului, bateriile Patriot au interceptat deja de mai multe ori rachete hipersonice ruseşti.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat pe reţelele de socializare că acest ajutor a fost convenit cu cancelarul german Olaf Scholz."Îndeplinirea acordului nostru va salva mii de vieţi ale poporului nostru. Continuăm să lucrăm pentru a întări Ucraina şi a o proteja de teroarea rusă", a scris preşedintele Zelenski.

Noile livrări din partea Germaniei includ şi zece vehicule cu şenile polivalente Bandvagn 206, şase camioane cu semiremorci de mare capacitate şi aproximativ 6000 de cartuşe de muniţie fumigenă pentru piese de artilerie cu calibru de 155 milimetri. Germania a furnizat, de asemenea, mitraliere, ochelari militari de protecţie, binocluri şi echipamente pentru deminare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.