Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania: Olaf Scholz, candidatul social-democraţilor la funcţia de cancelar, convocat de deputaţi înaintea alegerilor federale

olaf scholz

Olaf Scholz, ministrul german de finanţe şi candidatul social-democraţilor la funcţia de cancelar, va fi audiat luni, cu mai puţin de o săptămână înaintea alegerilor federale, în faţa deputaţilor într-o anchetă judiciară stânjenitoare care vizează o unitate împotriva spălării banilor aflată sub tutela ministerului său, transmite miercuri AFP.

'Este corect ca Olaf Scholz să răspundă în faţa Comisiei de Finanţe (...) înaintea alegerilor', a declarat pentru AFP deputata Lisa Paus, din partea Verzilor, apreciind că 'este ultima şansă pentru el să recâştige credibilitatea pierdută'.

În timp ce SPD îi devansează pe conservatorii Angelei Merkel înaintea alegerilor de la 26 septembrie, o percheziţie întreprinsă în sedii ale Ministerului de Finanţe săptămâna trecută este susceptibilă să slăbească poziţia candidatului social-democraţilor.

Ancheta se referă la suspiciuni de netransmitere către justiţie a unor elemente legate de o presupusă spălare de bani, şi vizează Oficiul central de anchete asupra tranzacţiilor financiare (FIU), cu sediul la Koln, plasat sub tutela Ministerului de Finanţe.

Scholz s-a arătat iritat de aceste percheziţii, care au vizat şi Ministerul Justiţiei. El şi-a arătat regretul pentru faptul că parchetul nu i s-a adresat direct lui în scris.

Aflaţi în pericol să sufere o înfrângere istorică, conservatorii au profitat de acest caz pentru a-şi înmulţi atacurile împotriva favoritului din sondaje, informează Agerpres.ro.

Deputaţi ai Verzilor, liberali şi ai stângii radicale au dorit să-l convoace pe Scholz în faţa Comisiei de Finanţe, considerând că responsabilitatea sa este angajată în decizii vizate de această anchetă.

'Este un fapt că el a fost strâns asociat deciziilor centrale cu privire la mijloacele şi orientarea autorităţii' de combatere a spălării banilor, a indicat deputata Lisa Paus.

Într-un sondaj realizat de institutul Forsa pentru posturile RTL/ntv şi publicat marţi, blocul conservator CDU/CSU a recuperat 2 puncte procentuale până la 21% din intenţiile de vot, dar a rămas în urma SPD, creditat cu 25%, într-o ierarhie în care Verzii se plasau pe locul al treilea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.