Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă uriașă și percheziţii de amploare în Germania: Suspiciuni că s-a exportat în Rusia substanţe chimice militare folosite la fabricarea de Noviciok

AP/dpa/Bild
politie germania

Mai multe percheziţii au avut loc marţi în Germania, în cadrul unei investigaţii extinse privind exportul în Rusia a unor substanţe chimice care pot fi utilizate în industria militară pentru fabricarea de armament neurotoxic, informează publicaţiile Süddeutsche Zeitung şi Die Zeit, anunță mediafax.

Percheziţiile au avut loc la şapte obiective situate în orăşelul Lilienthal, în oraşele Bremen, Bremerhaven şi Konstanz.

Parchetul din Stade, în landul Saxonia Inferioară, a anunţat că investigaţia vizează cazuri de încălcare a reglementărilor privind exporturile de materiale de către firma Riol Chemie GmbH. Surse judiciare au declarat că sunt suspectate peste 30 de cazuri de exporturi de substanţe chimice de uz militar în Rusia.

Conform anchetatorilor, există suspiciuni că au fost exportate substanţe chimice care pot fi utilizate pentru fabricarea de arme biologice precum agentul neurotoxic Noviciok.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.