Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania: Poliţia a înregistrat peste 600 de atacuri asupra migranţilor în prima jumătate a anului

EUobserver
imigranti europa

Poliţia din Germania a înregistrat 609 fapte penale împotriva migranţilor în prima jumătate a anului, majoritatea autorilor atacurilor fiind afiliaţi cu ideologiile de extremă-dreapta, relatează DPA preluat de agerpres.

Guvernul a precizat joi că cele mai multe atacuri sau insulte împotriva migranţilor au avut loc în landul Brandenburg din estul Germaniei, unde 124 de fapte penale au fost înregistrate în afara centrelor de primire a migranţilor în al doilea trimestru al anului.

Informaţiile au fost făcute publice după ce grupul parlamentar al partidului radical de stânga Die Linke a cerut guvernului aceste date.

În landul Schleswig-Holstein din nordul ţării, care are aproximativ acelaşi număr de locuitori ca Brandenburg, numai şase atacuri motivate politic împotriva migranţilor au fost înregistrate în aceeaşi perioadă.

Numărul migranţilor care încearcă să obţină azil în Brandenburg este mult mai scăzut decât în Schleswig-Holstein.

"Toţi cei din societate şi politică au responsabilitatea să se opună consimţământului tacit sau chiar acceptării tacite a unor astfel de atacuri comise de o minoritate a societăţii noastre", a precizat Ministerul de Interne german.

În a doua jumătate a lui 2018, numărul atacurilor motivate politic asupra migranţilor a fost chiar mai mare, ajungând la 878.

Totuşi, aceste tipuri de infracţiuni sunt raportate deseori retroactiv, pentru că motivaţia politică devină uneori clară după ce investigaţiile avansează.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.