Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania: Poliţia a reţinut provizoriu un suspect în cazul uciderii oficialului Walter Lübcke

Daily Express
Luebeck germania politie

Poliţia germană a reţinut provizoriu un suspect în cazul uciderii oficialului Walter Lübcke (65 de ani) care a fost găsit împuşcat în cap pe terasa casei sale din Wolfhagen, la marginea oraşului Kassel pe 2 iunie, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al comisiei de anchetă a refuzat să furnizeze detalii suplimentare despre suspect, invocând investigaţia aflată în curs de desfăşurare. 

Conform informaţiilor publicate de Frankfurter Allgemeine Zeitung, persoana reţinută este un tânăr care avea legături în plan privat cu politicianul decedat.

Citește și: Jurnalistul rus de investigații Ivan Golunov a fost plasat în arest la domiciliu

Potrivit sursei citate, bărbatul a fost supus unui interogatoriu sâmbătă după-amiaza. Conform unor surse apropiate anchetei, se pare că ucigaşul a fost identificat. 

Membru al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), Lübcke a condus timp de 10 ani consiliul regional din Kassel, autoritate administrativă intermediară între landul Hesse şi comunele acestuia. 

În octombrie 2015, după decizia cancelarului Angela Merkel de a deschide frontierele Germaniei pentru sute de mii de irakieni şi sirieni, Walter Lübcke a apărat drepturile refugiaţilor, ceea ce a atras reacţii dure din partea extremei drepte, care l-a numit ''trădător'' şi a publicat adresa domiciliului său. Deocamdată nu există indicii că uciderea sa are legătură cu aceste ameninţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.