Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania pregătește cea mai mare evacuare de populaţie după Al Doilea Război Mondial. Care este motivul

germania

Oraşul german Frankfurt va proceda duminică la cea mai mare evacuare de populaţie după Al Doilea Război Mondial pentru dezamorsarea unei bombe din timpul conflagraţiei mondiale, relatează miercuri agenţia DPA, potrivit Agerpres.

Aproximativ 70.000 de locuitori ai capitalei bancare germane vor fi nevoiţi să-şi părăsească locuinţele pentru ca acţiunea de dezamorsare a bombei să poată avea loc, a anunţat miercuri poliţia. Planul de evacuare include şi sediul poliţiei oraşului.

Vezi și: Lovitură de teatru! REVOLTA din CSM, 'patronată' de șefa ÎCCJ: 'Ne-am asumat această poziţie pentru a apăra un principiu'

Datând din timpul raidurilor Aliaţilor asupra oraşului Frankfurt, bomba britanică HC-4000, de 1,8 tone, a fost descoperită în cursul lucrărilor de construcţii la un magazin de lux din districtul Westend. 

Potrivit poliţiei, evacuarea va avea loc pe o rază de circa 1,5 km de la locul unde a fost descoperită bomba. 

Cotidianul german Bild a relatat că bomba, care nu a explodat la impactul cu solul, conţine circa 1.400 kg de explozibil. 

Autorităţile germane nu au precizat clar ce repercusiuni ar avea acţiunea de dezamorsare a bombei asupra traficului aerian la Frankfurt, unde se află cel mai mare aeroport al ţării. Aceasta ar putea depinde de condiţiile de vânt ce vor prevala duminică, zi în care au loc operaţiunile de dezamorsare a bombei, a precizat poliţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.