Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia pregătește REPRSALII împotriva Germaniei

germania turcia germania

Preşedintele Bundestagului, Norbert Lammert, a condamnat joi atacurile preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan la adresa deputaţilor de origine turcă din camera inferioară a parlamentului german, după ce aceasta a votat recent o rezoluţie de recunoaştere a genocidului armean, relatează AFP.

'Nu aş fi crezut posibil ca, în secolul al XXI-lea, un preşedinte ales democratic să-şi asocieze criticile la adresa unor deputaţi aleşi democratic în Bundestagul german cu îndoieli privind originea lor turcă şi să le descrie sângele ca viciat', a afirmat Lammert, în faţa plenului deputaţilor.

Citește și: Țara în care premierul a decretat STARE DE URGENȚĂ din cauza sinuciderilor

'Contest în mod oficial suspiciunea (exprimată de Erdogan) că membri ai acestui parlament pot fi portavoci ale teroriştilor', a adăugat preşedintele Bundestagului.

Reacţia sa intervine după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, Erdogan a declarat că ar trebuie 'analizat într-un laborator sângele deputaţilor germani de origine turcă' care au votat în favoarea rezoluţiei, pentru a li se verifica originea reală, într-atât votul din 2 iunie din Bundestag este văzut în Turcia drept un afront.

Citește și: Lovitura de teatru! Basescu abandoneaza PMP

Preşedintele i-a acuzat pe cei 11 deputaţi germani de origine turcă din Bundestag care au votat textul ce califică drept genocid masacrul armenilor din 1915 că sunt 'braţele prelungite ale teroriştilor', cu aluzie la rebelii kurzi.

Afirmaţiile liderului turc au fost deja denunţate ca 'de neînţeles' de purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel, Steffen Seibert. 'Bundestagul a luat o decizie suverană ce trebuie respectată', a declarat Seibert la începutul acestei săptămâni, amintind că şi cancelarul Merkel, într-o consultare prealabilă în grupul parlamentar conservator, a votat în favoarea rezoluţiei privind genocidul împotriva armenilor.

Citește și: Antonescu o spune pe bune: A fost blat PNL – PSD!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.