Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania recomandă ca toţi copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani să primească o doză booster

smartradio.ro
vaccin doctor jenssen covid J&J

Autoritatea germană în domeniul vaccinării, STIKO, a recomandat joi ca toţi copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani să primească o doză de rapel anti-COVID-19, chiar dacă Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) nu a autorizat administrarea unei doze booster pentru această grupă de vârstă, relatează Reuters.

Germania devine astfel una dintre primele ţări din lume care face această recomandare, după Statele Unite, Israel şi Ungaria.

Potrivit STIKO, a treia doză administrată ar trebuie să fie serul de la BioNTech/Pfizer şi ar trebui făcută cel mai devreme după trei luni de la a doua doză de vaccin, potrivit Agerpres.ro.

"Situaţia actuală, cu o creştere bruscă a numărului de cazuri din cauza variantei Omicron şi a consecinţelor pentru sistemul de sănătate din Germania, face necesară extinderea campaniei de vaccinare", a spus STIKO într-un comunicat.

În timp ce datele despre eficacitatea şi siguranţa administrării unei doze booster tinerilor cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani sunt încă limitate, se consideră că riscul de reacţii adverse severe este foarte scăzut, a adăugat STIKO.

Deoarece Agenţia Europeană pentru Medicamente nu şi-a dat încă aprobarea, Germania va fi responsabilă pentru orice probleme legate de administrarea dozei de rapel la această grupă de vârstă.

EMA a declarat săptămâna aceasta că examinează dacă va prelungi aprobarea pentru doza de rapel cu vaccinul Pfizer la adolescenţii cu vârste de 16 şi 17 ani şi se aşteaptă ca producătorii de medicamente să depună o cerere de aprobare pentru grupa de vârstă 12-15 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.