Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania recunoaște că TREMURĂ din cauza Turciei: Care e RISCUL cel mare

germania turcia germania

Politicieni germani şi-au exprimat duminică îngrijorarea în legătură cu influenţa tot mai mare a Ankarei asupra persoanelor cu origini turce care locuiesc în Germania, transmite Reuters.

Germania s-a confruntat cu violenţe în trecut între naţionalişti turci şi militanţi kurzi, iar acum oficialii se tem că tensiunile din societatea turcă după tentativa de lovitură de stat de luna trecută s-ar putea extinde şi pe teritoriul ţării lor.

Citește și: A arătat tot la piscină: Vedeta care a renunțat la haine, în București / FOTO HOT

Sute de mii de demonstranţi din comunitatea turcă din Germania au manifestat duminica trecută în oraşul Koln pentru a-şi arăta sprijinul faţă de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, într-un marş care a amplificat tensiunile dintre Ankara şi Berlin.

"Persoanele cu origini turce care locuiesc aici trebuie să se supună legilor şi obiceiurilor noastre", a declarat duminică, pentru Funke Media Group, Volker Kauder, aliat al cancelarului Angela Merkel.

Citește și: GOL PUȘCĂ Așa a fost fotografiat unul dintre cei mai doriți bărbați ai planetei / FOTO

"Prin urmare, urmăresc cu îngrijorare încercările guvernului turc şi ale partidului de guvernământ AKP de a influenţa persoanele cu origine turce care locuiesc în Germania", a adăugat el.

Bernd Riexinger, co-lider al Partidului Stângii (radical), a atras de asemenea atenţia în legătură cu tensiunile tot mai mari în rândul populaţiei turce din Germania.

Citește și: Unul dintre cei mai apreciați artiști spune că se tratează de dependență sexuală

"Susţinătorii lui Erdogan exercită deja destulă presiune asupra disidenţilor din Germania. Acest lucru trebuie să înceteze. Nu trebuie să existe ameninţări printre noi", a spus el.

În Germania locuiesc aproximativ trei milioane de persoane de origine turcă. La ultimele alegerile naţionale din Turcia, 60% dintre ei au votat pentru partidul aflat la guvernare, AKP, conform organizaţiei Comunităţile Turce din Germania, titrează agerpres.ro.

Citește și: OBSEDAT SEXUAL Filmează sub fustele femeilor în supermarket / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.