Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania s-a sucit și dă înapoi: Autorizează vaccinul AstraZeneca și pentru cei de peste 65 de ani

AstraZeneca
AstraZeneca vaccin

Comisia germană a vaccinurilor a dat undă verde joi administrării vaccinului anti-Covid AstraZeneca/Oxford persoanelor de peste 65 de ani, a anunţat Ministerul Sănătăţii, relatează AFP.

"Comisia vaccinurilor recomandă de acum înainte vaccinul AstraZeneca şi pentru persoanele de peste 65 de ani. Este o veste bună pentru persoanele în vârstă care aşteaptă o injecţie", a declarat ministrul sănătăţii, Jens Spahn, într-un comunicat.

Citește și: Numire dubioasă făcută de USR în funcția de subprefect al județului Alba: Fost șef de post de poliție cu diplomă de la o ‘universitate’ desființată

Cancelarul german, Angela Merkel, a anunţat deja miercuri seară că respectiva comisie se pregăteşte să dea un aviz favorabil şi că guvernul îi va urma recomandarea, scrie agerpres.ro.

Până acum, Berlinul nu a autorizat acest vaccin pentru persoanele în vârstă de peste 65 de ani, argumentând că nu există date ştiinţifice suficiente din partea laboratorului anglo-suedez pentru a permite acest lucru.

Citește și: Cristoiu: ‘Respingerea dosarului 10 august convine tuturor celor care conduc România de azi. Dacă jandarmii din noul regim n-ar fi duri, demonstrații ar putea da năvală în Guvernul Cîțu’

Acum "studii foarte recente au furnizat elemente" care permit ridicarea vârstei maxime de utilizare a vaccinului, care continuă să suscite neîncredere în Europa, a explicat cancelarul miercuri seară. Şefa guvernului german a făcut referire la studii medicale britanice care arată o eficienţă importantă pentru persoanele cele mai în vârstă.

Berlinul speră ca odată cu această decizie să accelereze campania naţională de vaccinare, criticată pentru lentoarea sa de opinia publică.

Citește și: Puternic semnal de îngrijorare! Octavian Jurma: ‘București va intra în scenariul roșu, cel mai probabil, săptămâna viitoare’

De la sfârşitul lui decembrie, 2.271.784 de persoane, respectiv 2,7% din populaţie, au fost vaccinate, primind două doze dintr-unul din cele trei vaccinuri autorizate în Germania (BioNTech/Pfizer, Moderna şi AstraZeneca), potrivit ultimului bilanţ de miercuri.

În urmă cu două zile, guvernul francez a autorizat şi el utilizarea acestui vaccin pentru persoanele cu vârsta între 65 şi 75 de ani care suferă de comorbidităţi.

Citește și: Numire dubioasă făcută de USR în funcția de subprefect al județului Alba: Fost șef de post de poliție cu diplomă de la o ‘universitate’ desființată .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.