Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania se declară indignată de poziția Austriei față de România: 'O zi proastă pentru Europa'

T-online
Annalena Baerbock

Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a criticat vehement, joi seară, refuzul Austriei de a permite admiterea României şi Bulgariei în Spaţiul Schengen, notând că este "o zi proastă pentru Europa" din punctul de vedere al solidarităţii, după "un an brutal".

"Nu doar că mi-aş fi dorit astăzi o altă decizie, prin care să fie admise în Spaţiul Schengen Bulgaria şi în special România, în schimb este o dezamăgire gravă", a declarat Annalena Baerbock, conform agenţiei DPA şi publicaţiei Handelsblatt, în cursul unei vizite în Irlanda.

"Faptul că blocajul exercitat de Austria a forţat luarea altei decizii îl consider mai mult decât fals din punctul de vedere al politicii europene şi la nivel geopolitic. În loc să avem o zi bună şi puternică pentru Europa, avem în schimb o zi proastă pentru Europa. Şi cred că trebuie să reflectăm dacă a fost într-adevăr decizia corectă", a precizat Annalena Baerbock, potrivit Mediafax.

Ministrul german de Externe a subliniat că Guvernul de la Berlin a depus eforturi până în ultimul moment pentru a obţine admiterea în Schengen a Bulgariei şi mai ales a României. "Am fi avut la sfârşitul unui an dur, ca să nu spun un an brutal pentru Europa, un nou pas în sensul aprofundării integrării europene", a insistat Annalena Berbock.

Consiliul Uniunii Europene pentru Justiţie şi Afaceri Externe a decis admiterea Croaţiei în Spaţiul Schengen, dar au fost respinse solicitările României şi Bulgariei. Conform unor oficiali politici de la Bruxelles, reprezentantul Austriei s-a pronunţat împotriva integrării României şi Bulgariei în Schengen, iar cel al Olandei a votat împotriva admiterii Bulgariei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.