Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania se gândește la variantă extrem de riscantă: trimiterea de arme cu rază lungă de acțiune pe frontul din Ucraina

Hepta
rachete croaziera

Prezentă sâmbătă în portul ucrainean Odesa, Annalena Baerbock, ministru de externe al Germaniei, a declarat că autorităţile din ţara sa încă discută despre furnizarea de arme cu rază lungă de acţiune Ucrainei, informează Rador Radio România.

"Desigur, tot ceea ce oferim în prezent în ceea ce privește sprijinul militar este prea puțin", a spus ea într-o conferință de presă după o vizită neanunțată în Ucraina. "Ne-am frământat mințile, în special în ultimul an, cu privire la modalităţile de a livra mai mult, inclusiv sisteme de arme cu rază lungă de acțiune", a spus ea la conferinţa de presă desfășurată în compania omologului său ucrainean Dmitro Kuleba, cu ocazia împlinirii a doi ani de la declanşarea invaziei ruseşti din Ucraina.

Rachete germane de croazieră Taurus

Liderii ucraineni au făcut presiuni asupra omologilor lor occidentali pentru a le fi trimise noi sisteme de arme, mai ales rachete cu rază mai lungă de acțiune care să lovească mai departe în spatele liniilor rusești, cum ar fi ATACMS din SUA și rachetele germane de croazieră Taurus. Parlamentarii germani au aprobat joi un sprijin militar suplimentar pentru Ucraina, inclusiv sisteme de arme cu rază lungă de acțiune, dar au respins apelul opoziției de a livra rachete Taurus forţelor armate ucrainene.

Oficialii germani şi-au exprimat îngrijorarea că acele rachete ar putea escalada războiul pe teritoriul rusesc și ar putea fi văzute ca o implicare mai directă a Germaniei în conflict.

Lideri occidentali s-au adunat sâmbătă la Kiev, căutând să înlăture îngrijorarea conform căreia Occidentul își pierde interesul pentru conflict. "Este de înțeles că oamenii din Ucraina spun că au nevoie de mai mult din toate", a spus dna Baerbock.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.