Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania se pregătește pentru atac terorist sau catastrofă naţională

dailymail.co.uk
politie germania

Germania îşi pregăteşte cetăţenii pentru a face faţă unei situaţii de atac terorist sau de catastrofă naţională, guvernul aprobând miercuri o nouă strategie de apărare civilă a ţării, prima în ultimii mai bine de 20 de ani, transmite Reuters.

Strategia, prezentată miercuri şi despre care Ministerul de Interne afirmă că nu este legată de o ameninţare iminentă, include măsuri de prevenire pentru scenarii precum atacuri teroriste, cu arme chimice sau atacuri cibernetice.

Citește și: Twitter pentru sistemul iOS funcționeză și în mod nocturn

'Planul trasează cadrul pentru ajustările necesare într-un climat de securitate în schimbare şi necesarul pentru apărarea civilă şi proviziile de urgenţă', afirmă documentul.

El le recomandă locuitorilor să-şi facă provizii de apă potabilă pentru cinci zile şi de alimente pentru zece zile, pentru eventualitatea unei crize la nivel naţional, şi subliniază necesitatea unui sistem de alarmare mai bun, ameliorarea asistenţei medicale şi a protecţiei clădirilor.

Citește și: Un celebru actor s-a fotografiat gol, cu bărbăția la vedere / FOTO 18+

Printre măsurile propuse se mai află creşterea fondurilor pentru forţele de poliţie şi interzicerea vălului islamic burqa.

Este sugerată, de asemenea, posibilitatea ca, la nevoie, să se reintroducă serviciul militar obligatoriu, la care s-a renunţat în 2011. Ideea a declanşat însă controverse. 'Serviciul militar obligatoriu nu trebuie reintrodus, nu există niciun motiv pentru aceasta, este o prostie totală', a declarat deputata social-democrată Eva Hoegl la postul de radio rbb.

Citește și: A acoperit cu un tampon aerul condiționat din autocar / FOTO

Conform aceleiaşi strategii, civilii ar trebui să fie pregătiţi să vină în ajutorul armatei cu misiuni precum dirijarea traficului, găsirea de locuri de cazare şi furnizarea de combustibil.

Documentul de 70 de pagini a fost aprobat într-un context tensionat în Germania după două atacuri islamiste comise în luna iulie şi mai multe atentate de anvergură mult mai mare petrecute în ţările vecine Franţa şi Belgia în acest an, scrie agerpres.ro.

Citește și: TP-Link a lansat oficial gama de telefoane Neffos pe piața noastră

Deşi raportul a fost comandat în 2012, problema securităţii se transformă tot mai mult într-o temă majoră de campanie înaintea a două scrutine regionale programate în septembrie şi a alegerilor federale de anul viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.